زندگي عشاير بايد مستند سازي شود

به گزارش ميراث آريا بهروز ندائي مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل در مراسم افتتاح اين جشنواره گفت:‌ اين جشنواره در آستانه کوچ عشاير از قشلاقات مغان به سمت ييلاق برگزار مي‌شود و ما در چهارمين تجربه خود سعي کرديم نماد زندگي عشايري را که همان کوچ و جابجائي فصول است به معرض نمايش گذاشته و ابعاد زندگي عشاير کوچ‌رو را اعم از زندگي عشاير، صنايع‌دستي، توليدات، درآمد و تأثير درآمد آنها بر اقتصاد، غيرت و هميت عشاير را به عنوان يک ميراث معنوي به ديد عموم بگذاريم.


وي متذکر شد: بر همين مبنا و در طي دو سال گذشته کوچ عشاير و لباس زنان عشاير را به عنوان حجاب برتر به ثبت ملي رسانده‌ايم و با اقدامات مختلف ديگر که با هدف مستند‌سازي در حال اجراست،‌سعي داريم اين نمادهاي منطقه‌اي و سنتي را به ثبت ميراث معنوي کشور درآوريم.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل در ادامه يادآور شد:اين مستندسازي در حقيقت پردازش دقيق و اصلي به هويت زندگي عشاير است که به شکل منسجم انجام مي‌شود.

ندايي خاطر نشان کرد:‌ در مرحله‌ بعدي هدف ما از برگزاري اين جشنواره ارتباط حاکميت با جامعه عشايري است که به طوري مسئولان حداقل يک بار در سال با جمع شدن در محل سکونت عشاير با مشکلات و فراز و نشيب‌ زندگي آن‌ها آشنا مي‌شوند.

وي اضافه کرد:‌ همه اين مظاهر زيبا بستر خوبي براي حضور گردشگران در منطقه است تا بيشتر بتوانند با زندگي عشاير کوچ‌رو آشنا شوند.

در پايان اين جشنواره نيز طي مراسمي به برگزيدگان بخش‌هاي مختلف، معرفي و لوح تقدير و هدايا دريافت کردند که نتايج داوري اين جشنواره به شرح زير است:

در بخش بهترين آلاچيق عشايري هيأت داوران مقام نخست را به قوشون اشرفي از طايفه اجيرلو اهداء کرد.

دربخش سوارکاري نيز هيأت داوران جايزه بهترين سوارکار عشاير را به عسگر حامد اهداء کرد.

گفتني است از ساعت افتتاحيه تا اختتاميه اين جشنواره و در طي يک روز نزديک به 15 هزار نفر از اين جشنواره بازديد کردند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1389030941